Cornelis Franx

(1893 - 1981)


(Bovenknijpe 6 feb. 1893 - Wassenaar 15 juni 1981), ingenieur. Was, na in 1920 te zijn afgestudeerd als civiel ingenieur aan de TH in Delft, in dienst van GW Rotterdam. Bij de bouw van de Parksluizen, omstreeks 1930, verrichtte hij oudheidkundig bodemonderzoek ter plaatse. Sinds die tijdwas hij, tot zijn pensionering, adjunct-directeur van GW. Schreef in de periode van 1933-1965 onder meer: Geo-hydrologisch onderzoek ten behoeve van een complex werken te Rotterdam (1933), De strijd tegen het water in het middeleeuwsche Rotterdam (1945), Merkwaardige oude funderingen blootgelegd in Rotterdam (1948) en De ontwikkeling van de kademuurbouw in Rotterdam (1957).

Publicaties digitaal beschikbaar via het Trésor der Hollandsche Waterbouw

klik op de titel voor de publicatie
De link leidt naar een metadata bladzijde op de TU repository, Google Books, of elders, waar de pdf gedownload kan worden. In sommige gevallen wordt de pdf direct gedownload. Als er een bibliotheek-logo staat is het origineel is beschikbaar bij deze bibliotheek (klik voor reservering). geeft link naar het boek in Delpher (of vergelijkbare viewer). opent een kaartje met de locatie.
Klik op de organisatienaam voor een overzicht van alle publicaties van deze organisatie. Klik op de onderwerpnaam voor een overzicht van alle publicaties over dit onderwerp. Klik op de projectnaam voor een overzicht van alle publicaties over dat project
datum org titel project onderwerp bron
1952 RWS-BER Rapport betreffende het zoutbezwaar i.vm. het Botlekplan van Gemeentewerken Rotterdamd verzilting BER286 (samenvatting)