Pieter Tesch

(1879 - 1961)


(Den Haag 2 jan. 1879 - Haarlem 19 sep. 1961), ingenieur, geoloog. Studeerdemijnbouwkunde en promoveerdeaan de TH te Delft opDie Niederländische Boden und die Ablagerungen des Rheines und der Maas aus der jüngeren Tertiär- und der älteren Diluvialzeit(1908). Was directeur van de Dienst Rijksopsporing van Delfstoffen en van de Rijks Geologische Dienst te Haarlem. Onder zijn leiding kwam een nieuwe Geologische Kaart van Nederland tot stand (190 dln.). Was lange tijd lid van het Algemeen Bestuur van het KNAG en schreef vele artikelen in het TKNAG. Naast zijn vele publicaties over de praktische exploitatie van de Nederlandse bodem, schreef hij o.m. De vorming van de Nederlandsche duinkust(1935).
Meer info via:

Illustratiebron: Nuit artikel van Tom Meijer (jan 200) De geschiedenis van het molluskenonderzoek bij de Rijks Geologische Dienst

Voor een kaart met locaties van alle publicaties van deze auteur klik hier

Publicaties digitaal beschikbaar via het Trésor der Hollandsche Waterbouw

klik op de titel voor de publicatie
De link leidt naar een metadata bladzijde op de TU repository, Google Books, of elders, waar de pdf gedownload kan worden. In sommige gevallen wordt de pdf direct gedownload. Als er een bibliotheek-logo staat is het origineel is beschikbaar bij deze bibliotheek (klik voor reservering). geeft link naar het boek in Delpher (of vergelijkbare viewer). opent een kaartje met de locatie.
Klik op de organisatienaam voor een overzicht van alle publicaties van deze organisatie. Klik op de onderwerpnaam voor een overzicht van alle publicaties over dit onderwerp. Klik op de projectnaam voor een overzicht van alle publicaties over dat project
datum org titel project onderwerp bron
1937 RWS-BER De jongste onderzoekingen in het Nauw van Calais en langs de Nederlandse kust in het T.A.G. BER029a2 (samenvatting)
1942 RWS-BER De Noordzee van historisch-geologisch standpunt BER029a4 (samenvatting)