In het kader van dit project worden teksten van Nederlandse waterbouwkundigen tot 1953 verzameld en digitaal toegankelijk gemaakt. Er zijn veel teksten al digitaal beschikbaar, maar slecht te lokaliseren. In dit project wordt geprobeerd een overzichtelijke toegang hiertoe te geven. Voor verdere info, zie de link "info + help" rechtsboven).

Via deze website is er ook toegang tot de database van Waterschrijvers, een database met zeer veel Nederlandstalige auteurs die over het water geschreven hebben, dit zijn zowel technische auteurs als publicisten, historici en romanschrijvers. U kunt deze lijst ook openen gesorteerd op geboortedatum of overlijdensdatum.


Het basisbestand is een overzicht met alle gevonden publicaties. Dit bestand op chronologische volgorde kan hier gedownload worden. Dit volledige bestand is echter niet de meest handige toegang.
Door een deel van de achternaam van de auteur in de eerste zoekbox in te voeren komt er een lijst met alle publicaties van die auteur.
Door een deel van de titel in te voeren krijgt u alle titels waar dat woord in voor komt.
Een lijst (op kaart of in lijstvorm) van alle publicaties uit een bepaalde periode kan gemaakt worden met de vanaf/tot boxen (jaartal intypen, geen dagen en maanden).

deel achternaam
woord in titel
vanaftot
vanaftot
Soms is het handiger om te zoeken via een andere ingang. Er zijn de volgende mogelijkheden:
Verder zijn er van enige seriewerken ook  lijstjes beschikbaar:
Er is een aparte bladzijde met rapporten van verschillende diensten van de Rijkswaterstaat, alsmede van de Dienst Zuiderzeewerken (oorspronkelijk geen onderdeel van Rijkswaterstaat). Dit zijn hoofdzakelijk rapporten van na 1953. Deze rapporten zijn gerangschikt per uitgevende dienst, per rapportnummer.

Er zijn nog enige losse overzichten: